Lezing Luc Huyse - 26 september / Brussel

Door
Bart Verhaeghe
Luc Huyse
Luc Huyse, de éminence grise van het middenveldonderzoek in Vlaanderen, reflecteert op maandag 26 september over de onderzoeksvragen van CSI Flanders. De lezing wordt gevolgd door een korte discussie.

Socioloog en emeritus hoogleraar Luc Huyse zal op 26 september vanuit zijn decennialang onderzoek en expertise reflecteren op de onderzoeksvragen van CSI Flanders. Huyse die in 2014 in zijn boek "De democratie voorbij" pleit voor een herijking van de democratie en daarbij een grote rol ziet voor het middenveld, becommentarieert de relatie burger-middenveld-overheid en het intern bestuur van middenveldorganisaties, in het licht van de uitdagingen waarmee het middenveld volgens hem vandaag geconfronteerd wordt.

Programma

14.30u - Verwelkoming

14.45u - Lezing Luc Huyse

15.35u - Pauze

15.50u - Vragen en discussie

17.00u - Slotwoord en drankje

Praktisch

De lezing vindt plaats in het Huis van het Nederlands in Brussel (Philippe de Champagnestraat 23; 10 minuten stappen vanuit Brussel-Centraal). De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht.

(Deze activiteit is afgelopen)

Adres

Philippe De Champagnestraat 23
1000 Brussel
België

Blijf op de hoogte

Category
*
*
*

Recente activiteiten

29/11/2019
Move forward
Na vier jaar intensief onderzoek, debat en overleg over de uitdagingen voor middenveldorganisaties en innovatieve antwoorden erop, ging CSI Flanders op 4 februari 2020 in Gent met…
27/09/2019
vrijwilligers
Op 20 september vond bij het HIVA een studievoormiddag plaats over vrijwilligers- en personeelsbeleid van middenveldorganisaties. De presentaties zijn nu beschikbaar en kan u…