Lezing Luc Huyse - 26 september / Brussel

Door
Bart Verhaeghe
Luc Huyse
Luc Huyse, de éminence grise van het middenveldonderzoek in Vlaanderen, reflecteert op maandag 26 september over de onderzoeksvragen van CSI Flanders. De lezing wordt gevolgd door een korte discussie.

Socioloog en emeritus hoogleraar Luc Huyse zal op 26 september vanuit zijn decennialang onderzoek en expertise reflecteren op de onderzoeksvragen van CSI Flanders. Huyse die in 2014 in zijn boek "De democratie voorbij" pleit voor een herijking van de democratie en daarbij een grote rol ziet voor het middenveld, becommentarieert de relatie burger-middenveld-overheid en het intern bestuur van middenveldorganisaties, in het licht van de uitdagingen waarmee het middenveld volgens hem vandaag geconfronteerd wordt.

Programma

14.30u - Verwelkoming

14.45u - Lezing Luc Huyse

15.35u - Pauze

15.50u - Vragen en discussie

17.00u - Slotwoord en drankje

Praktisch

De lezing vindt plaats in het Huis van het Nederlands in Brussel (Philippe de Champagnestraat 23; 10 minuten stappen vanuit Brussel-Centraal). De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht.

(Deze activiteit is afgelopen)

Adres

Philippe De Champagnestraat 23
1000 Brussel
België

Blijf op de hoogte

Category
*
*
*

Recente activiteiten

18/03/2019
Beeld 6 mei
Op 6 mei presenteert CSI Flanders in het Vlaams parlement de resultaten van grootschalige bevragingen bij middenveldorganisaties die op Vlaams niveau actief zijn. Nieuwsgierig?…
25/10/2018
videoverslag
Op 30 augustus 2018 organiseerde CSI Flanders haar conferentie over de stand van zaken van het lokaal middenveld in Vlaanderen. Kon u er niet bij zijn of wil u het herbeleven? Dan…