Afterwork-sessie #1 - Vermarkting (8 november)

Door
Bart Verhaeghe
pub
Vanuit CSI Flanders organiseerden we in het najaar van 2016 drie afterwork-sessies. Op deze eerste sessie, op 8 november tussen 17u30 en 19u30 in het Beurskafee in Brussel, zetten we een boom op over het begrip ‘vermarkting’, aan de hand van een spotlighpaper over het thema.

Vermarkting. Een term die de jongste jaren steeds meer opduikt in het maatschappelijk debat. In gesprekken over globalisering of over de gewenste uitvoerder van maatschappelijke activiteiten. Ook in contexten van besparingen en kerntakendebatten steekt de term steevast de kop op.  

Maar welke ladingen dekt deze brede vlag eigenlijk zoal? Wat leert ons academische literatuur uit binnen- en buitenland? Welke connotaties en al dan niet bewuste aannames linken we in onze Vlaamse context aan ‘vermarkting’? 

Aan de hand van de presentatie van een ‘spotlightpaper’ kaderen we het begrip eerst vanuit verschillende invalshoeken. Jullie ervaringen, verhalen en bedenkingen vormen vervolgens de basis voor verdere discussie. Het is niet de bedoeling om tot de enige échte definitie van vermarkting te komen, maar wel om het begrip te ontleden en uit te benen, te voelen wat de term bij jullie oproept en hoe zich dit weerspiegelt in jullie werk. Zo hopen we tot een gelaagder begrip te komen, waarop iedereen beter de vinger kan leggen.

Na de sessie wordt de spotlightpaper afgewerkt en publiek verspreid. Dit met de bedoeling om het debat verder te voeden, binnen en buiten jullie organisaties.

Wat roept vermarkting bij jou op? Verketter of omarm je het? Ervaar je het in je werk of in je vrijwilligerswerk? Of ben je vooral benieuwd naar andere klokken en klepels? Kom dan op 8 november naar het Beurskafee. We starten om 17u30 en eindigen om 19u30.

Iedereen is welkom, we houden het informeel en serveren tijdens de discussie een drankje en bescheiden aperitiefhapje.

Programma

17u30 – 17u40: toelichting CSI-project

17u40 – 18u15: presentatie spotlightpaper

18u15 – 19u30: discussie
 

De sessie is gratis, maar om praktische redenen is inschrijven verplicht.

Blijf op de hoogte

Category
*
*
*

Recente activiteiten

29/11/2019
Move forward
Na vier jaar intensief onderzoek, debat en overleg over de uitdagingen voor middenveldorganisaties en innovatieve antwoorden erop, ging CSI Flanders op 4 februari 2020 in Gent met…
27/09/2019
vrijwilligers
Op 20 september vond bij het HIVA een studievoormiddag plaats over vrijwilligers- en personeelsbeleid van middenveldorganisaties. De presentaties zijn nu beschikbaar en kan u…